Works / Higher Education Lane Community College Health and Wellness Center / Eugene, Oregon

LaneCommunityCollegeHealthandWellness13Small LaneCommunityCollegeHealthandWellness15SmallGreenWorks provided site design for the new Health and Wellness Building and surrounding open space on the Lane Community College campus in Eugene, Oregon. The team was tasked with creating a dramatic, attractive and sustainable environment for the new academic building’s site. The resulting design demonstrates responsible environmental practices and creates an active “living” classroom for educational opportunities. Rainwater is captured and conveyed into bioswales, translating health and wellness to the physical landscape. The Health and Wellness Facility is located at a major entrance point to campus, making clear circulation and a sense of arrival essential to the design concept. The design connects the multiple levels and pathways surrounding the Health and Wellness Center to the rest of the campus, creating a clear entry sequence that maintains accessibility for all. The result is activated exterior spaces that engage and connect.