Works / Higher Education Lane Community College West Entrance / Eugene, Oregon

LCC West EntranceLane Community College West EntranceGreenWorks provided landscape architectural services for Lane Community College for a unified main campus entrance on the west end. The new west entrance visually and physically connects the northern campus with the main campus central axis. Design features at the west entry present native plantings, site seating walls, lighting, and ADA accessibility. The new design removes a series of ramps and walkways and oversized plantings in order to create a visually and physically accessible entry to the northern campus. Artfully expressing the sense of place and capturing the view of Moon Mountain, a northwest discovery garden highlights native plantings and accentuates the pathway connections.