Lane Community College Health and Wellness Center- Eugene, Oregon

Lane Community College Health and Wellness Center

GreenWorks is providing design services for the Lane Community College Health and Wellness Facility at Lane Community College. The new academic building and site features extend across one acre on campus. The facility will function as the northwestern entrance and gateway to the main campus with succinct integration of the new facility and existing campus. Clear circulation and a sense of arrival are important components of the overall design approach, which incorporates innovative strategies for stormwater treatment. Using rainwater as a resource, stormwater is conveyed to bioswales. The result is exterior spaces of the facility become active and engaging areas for daily enjoyment. A sustainable approach to the design translates health and wellness to the landscape. It will provide a sustainable, livable space for the campus community.

Leave a Reply