Works / Public Buildings ODOT Headquarters Renovation / Salem, Oregon

odot_reduced_for_web odot_hq_courtyard_reduced_for_web stormwater_plaza_artodot_reducedThe former ODOT Headquarters located on the Capitol Mall in Salem was an aged building suffering from inefficient systems. As part of an architect-led design team, GreenWorks addressed these deficiencies in an extensive renovation.  The primary goal of the renovation was to transform the existing building into a sustainable high performance building that would provide the best long-term value for the State within the project constraints. GreenWorks provided schematic design landscape architectural services addressing site sustainable strategies, green stormwater solutions, circulation, maintenance, plaza replacement, safety, and ADA accessibility. The project is certified LEED Platinum.